Wenkbrauw Transplantatie

Volle wenkbrauw

Wenkbrauwen hebben als voornaamste functie de ogen te beschermen tegen schadelijke externe effecten. Naast hun beschermende functie hebben wenkbrauwen een belangrijke rol in gezichtssymmetrie. Ze behoren tot de belangrijkste bepalende elementen voor een karakteristieke uitstraling. Verlies of dunner worden van wenkbrauwen is duidelijk merkbaar in het sociale leven van de persoon en het kan leiden tot ernstige esthetische zorgen en verlies van eigenwaarde.

Het is vreselijk lastig om iedere dag geconfronteerd te worden met vragen over je wenkbrauw verlies. Je voelt je ongemakkelijk omdat je voelt dat de mensen om je heen het zien. Je voelt je verplicht om voortdurend camouflage wenkbrauw te maken in de vorm van een permanente make-up of met behulp van make-up potloden. Het is ronduit vervelend om hier steeds mee bezig te moeten zijn.

mooie-volle-wenkbrauwen

Waarom geen wenkbrauwen?

De oorzaken dat wenkbrauwen dunner worden of zijn kan variƫren. Het kan een gevolg zijn van Fysiek trauma (ongelukken, brandwonden, enz.), systemische of lokale stoornissen (hypothyroid, enz.), aangeboren ontwikkelingsstoornis (geen wenkbrauwen sinds de geboorte), Trichotillomanie (uittrekken van de wenkbrauwen als gevolg van tic ontwikkeling), Chirurgische en medische behandelingen (radiotherapie , chemotherapie , chirurgisch wegsnijden), maar naast al deze medische oorzaken, is de meest voorkomende oorzaak van dunner wenkbrauwen epileren. Om de vorm van de wenkbrauwen te vormen worden de wenkbrauw follikels beschadigd met als gevolg dat deze dunner worden en met de tijd uitvallen.

De getransplanteerde haren in de wenkbrauwen groeien sneller dan normaal. Om deze reden moet u wekelijks uw wenkbrauwen verzorgen en trimmen. De wenkbrauwen groeien tijdens de eerste fasen na de operatie nog snel na verloop van tijd zal het groeitempo minder zijn.

wenkbrauw-transplantatie