Sporten na een haartransplantatie.

Sporten na een haartransplantatie – Als je een haartransplantatie in Turkije hebt ondergaan, is het het beste dat je de eerste 14 dagen na de operatie training of sport vermijdt. U kunt workouts met de minimale inspanning ongeveer 10 dagen na de behandeling weer hervatten. Gedurende ongeveer een maand moet u sportactiviteiten zoals voetbal of basketbal vermijden of andere sporten met direct lichaams contact (zogenaamde contact-sporten). Ontdek hoe en wanneer u weer sportactiviteiten mag uitoefenen na een haartransplantatie.

Het wordt aanbevolen om met balsporten het hoofd gedurende 3 maanden niet te gebruiken. Vermijd activiteiten waarbij u veel zweet.

U moet zich vere houden van sportactiviteiten waarbij u veel zweet. Het risico van infectie neemt enorm toe bij transpiratie. Om dezelfde reden is het een verstandige beslissing om ook een sauna- of stoombadsessie te vermijden tot tenminste1 maand na de operatiedatum.

sporten na een haartransplantatie

Doe alleen lichte activiteiten.

Lichaamsbeweging is goed voor u, maar het is het beste dat u alleen lichte activiteiten doet in de eerste week na de haartransplantatie in Turkije. U moet vermijden om voorover te leunen, zware gewichten op te heffen of andere zware activiteiten. Het is prima om lichte wandelingen te maken vanaf de 3e dag van de operatie. Als u niet te snel loopt, is het een goed idee om korte afstanden te wandelen.

Laat 10 – 14 dagen verstrijken

Als u zware sportactiviteiten doet, zoals gewichtheffen, moet u zware trainingsschema’s nog een week uitstellen, zelfs als u bent behandeld in een tophaarrenovatiefaciliteit zoals die van Excellent Medical Travel. Laat ongeveer 10 – 14 dagen verstrijken vanaf het moment van de operatie, zodat de hoofdhuid voldoende geneest en u kan terugkeren naar dagelijkse activiteiten. Het is belangrijk om te voorkomen dat de hoofdhuis onder druk wordt gezet. Het lijkt misschien niet juist voor u om te stoppen of sporten te reduceren. Het is juist erg belangrijk om deze voorzorgs maatregel te nemen. Dit maakt het haartransplantatie proces echt succesvoller voor u.

Lange termijn fitnessplannen

Na 1 maand kunnen de meeste patiƫnten zonder uitzondering terugkeren naar hun pre-operatieve routines. Gezond verstand en gezonde gewoonten moeten natuurlijk de dingen zijn die u begeleiden. Mocht u ergens over twijfelen en u zoekt advies over een specifiek onderwerp kunt u ons atijd

. Onthoud dat deze maatregelen noodzakelijk zijn om een optimaal resultaat te behalen.