Hoe beïnvloed roken de haartransplantatie?

In gerenommeerde haartransplantatie-faciliteiten zoals die van Excellent Medical Travel, zijn er duidelijke richtlijnen. Patiënten moeten die naleven voor een succesvolle haartransplantatie. Onthouding van roken staat bovenaan de lijst. Patiënten moeten stoppen met roken gedurende 2 weken vóór de operatie en zelfs gedurende een paar weken of (liefst) langer na het proces. Lees hieronder meer over de effecten van roken op haartransplantatie, wat leidt tot een verbod tijdens en na de operatie. Rook effecten op haartransplantatie.

Gebrek aan oxygenatie

Verschillende onderzoeken zijn uitgevoerd om een ​​verband te leggen tussen haaruitval en roken. Een onderzoek uit 2007 heeft aangetoond dat intens roken en elke dag tussen de 1 en 20 sigaretten matig tot ernstig haarverlies kan veroorzaken. Vooral bij mannen van middelbare leeftijd en ouder. Hoewel de exacte associatie tussen haaruitval en roken niet kon worden gevonden, wordt verondersteld dat roken de circulatie van bloed beïnvloedt – wat ertoe leidt dat de haarzakjes lijden aan zuurstofgebrek en daardoor worden afgestoten.

Bouw van bloedvaten

De nicotine die aanwezig is in sigaretten blijkt de bloedvaten in de hoofdhuid te vernauwen, waardoor hun vermogen om bloed te leveren wordt verminderd. Alles wat de bloedsomloop in de hoofdhuid beïnvloedt, kan het tempo van genezing verminderen. Roken na uw haartransplantatie in Turkije kan de toevoer van bloed naar de hoofdhuid beïnvloeden en de vers getransplanteerde haarzakjes verschrompelen. Ze kunnen zelfs afsterven voordat ze beginnen te groeien op de plaats van implantatie.

Bevordert androgene Alopecia

Androgene Alopecia is een veel voorkomende aandoening van haaruitval die van invloed is op beide geslachten. Het wordt ook wel mannelijk-patroon-kaalhoofdigheid genoemd bij mannen. Het wordt gekenmerkt door het haarverlies in een goed gedefinieerd patroon, beginnend over beide tempels. In de loop van de tijd verdwijnt de haarlijn en lijkt deze op de letter “M”. Er zit een dunner wordend haar dicht bij het bovenste deel van het hoofd, dat vaak overgaat in volledige of gedeeltelijke kaalheid.

roken haartransplantatie

Leidt tot broos haar

Bij rokers krijgt de hoofdhuid minder bloed en dus minder zuurstof en essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor het overleven en de groei van het haar. Een ongezonde hoofdhuid leidt tot slechte haargroei. De bovenste haarlagen worden beschadigd en worden te broos, waardoor ze vroegtijdig worden afgebroken.

Leidt tot bloedingsrisico’s

Wanneer een patiënt rookt vóór en na een haartransplantatie, zijn de follikels verzwakt en velen van hen groeien nooit meer. Roken kan leiden tot bloedingen tijdens de ingreep, dit wordt toegeschreven aan de aanwezigheid van nicotine in het lichaam.