Platelet Rich Plasma

Platelet Rich Plasma behandeling (PRP)

Excellent Medical Travel adviseert om bij elke haartransplantatie een PRP (Platelet Rich Plasma) behandeling uit te laten voeren. Een PRP behandeling direct na de haartransplantatie zorgt ervoor dat het herstel van de hoofdhuid en het hechten van de grafts op hun nieuwe lokatie sneller gaat. Met andere woorden, om weefselreparatie en de algehele heling na de haartransplantatie te verbeteren. Tevens zorgt de PRP behandeling voor een betere ontwikkeling van de graft met als gevolg een dikkere haar. U zult begrijpen dat het dikkere haar een groter volume zal hebben wat weer een betere dichtheid van de haardos als gevolg heeft.

Platelet-Rich-Plasma

Hoe werkt PRP eigenlijk?

Om PRP te maken word voor de haartransplantatie uw eigen bloed afgenomen. Dit bloed word in een centrifuge geplaatst om vervolgens de rode bloedplaatjes, het bloedplasma en groeifactoren van elkaar te scheiden. Het plasma wordt dan vervolgens terug geinjecteerd op en in het gebied waar de grafts zijn “gepland”. De rationalisatie voor het gebruik van PRP bij haartransplanaties is om kunstmatig het aantal platelets te vermeerderen om tot een snelle genezing bij te dragen.

PRP is een lichaamseigen natuurlijke plasma vloeistof en veroorzaakt geen bijwerkingen, het eigen bloed van de patient wordt gebruikt voor PRP. Er zijn geen risico’s met betrekking tot allergische reacties of infecties . Het is vergelijkbaar met een zelf bloeddonatie. PRP is een lichaamseigen natuurlijke plasma vloeistof die vele malen meer bloedplaatjes dan het normale niveau bevat.

Graag geven wij u persoonlijk advies, dus indien u meer informatie wenst, of als u vragen of opmerkingen heeft kunt u ons altijd contacteren via telefoon of door het contactformulier in te vullen.

uitleg-prp