Hoe genees je van pattern haarverlies?

Je bent niet de enige die kaal is.

Haaruitval door pattern haarverlies, ook wel bekend onder de naam Androgenic alopecia. Het treft ongeveer 1 in de 4 mannen in de Benelux. De aandoening ontstaat met haarverlies boven de slapen, waardoor de haarlijn eruitziet als de letter “M”. In de loop van de tijd heeft haarverlies invloed op het bovenste deel van het hoofd. Veelal heeft het ook invloed op het haar aan de achterkant en zijkanten van het hoofd. Dat resulteert in volledige kaalheid. Als je je kaalheid in je patroon wilt genezen, kun je de volgende curatieve opties proberen. Vaak aanbevolen door chirurgen in top haarklinieken zoals die van Excellent Medical Travel.

Water therapie

Tenzij u uw lichaam hydrateert, zullen uw haarcellen en huid niet gezond kunnen blijven. Het is belangrijk om veel water te drinken, ten minste 8 – 9 glazen per dag. Tijdens het zomerseizoen of op dagen dat u meer dan normaal traint, moet u meer water drinken. Dranken die caffeine bevatten zoals frisdrank, koffie en thee hebben de neiging om uw systeem uit te drogen. Zij kunnen leiden tot wateronbalans. Natuurlijk moet je jezelf alleen beperken tot ongezoete sappen en thee en water.

Haartransplantatie

Met deze techniek worden kleine haarplekken verplaatst naar de kalende plekken van het harige delen van de hoofdhuid. Het wordt over het algemeen uitgevoerd gedurende een paar sessies. Hoewel dit een dure methode kan zijn, kunt u permanente en effectieve resultaten krijgen. In een enkele sessie kan een chirurg duizenden haartjes transplanteren. Haartransplantatie in Turkije is een geweldige opties vanwege het feit dat hier de laatste ontwikkelingen op haartransplantatie gebied worden toegepast.

Scalp massage

Wanneer je je hoofdhuid licht masseert met de olie van amla, castor, olijf, amandel of kokosnoot, is er een verbeterde bloedstroom naar de haarzakjes. Dit kan de gezondheid van je hoofdhuid verbeteren en je haarwortels sterker maken. Hoewel de effectiviteit van deze methode niet wetenschappelijk is bewezen, is het over het algemeen zo dat het veel mannen helpt bij het omkeren van kaalheid.

Verbetering in dieet

Voeg meer eiwitten toe aan uw dagelijkse voeding. Als je toevallig een vegetariër of veganist bent, of als je niet al te lang genoeg eiwitten consumeert, kan er een verschrikkelijk gevolg zijn voor je haar. Proteïnedeficiëntie kan de gezonde haargroei in minder dan 3 – 6 maanden verminderen. Als je geen dierlijke eiwitten via vlees of eieren hebt, probeer dan voldoende vervangingsmiddelen in de vorm van bonen en noten te hebben.

Pattern haarverlies