Maakt het vaak scheren van je haar het haar sterker?

Veel mannen geloven dat het hoofd scheren het haar sterker maakt.

Hoofd scheren en haarverlies – Haarverlies is een van de grootste cosmetische problemen waarmee ontelbare mannen en vrouwen over de hele wereld worden geconfronteerd. Zodra het haar begint te vallen, zoeken beide geslachten naar eenvoudige en effectieve manieren om het probleem op te lossen. Er zijn veel theorieën en zogenaamde oplossingen voor vroegtijdig haar vallen, en veel mensen geloven dat vaker scheren het haar sterker maakt en haarverlies vóór de tijd kan voorkomen. Befaamde chirurgen van top hair fixing clinics zoals Excellent Medical Travel werpen enig licht op deze gedachte.

Geen impact op de sterkte van het haar

Het scheren van haar heeft geen enkele invloed op de sterkte. Alleen scheren doet geen afbreuk aan het uitwendige deel van het haar dat over de huid hangt en heeft geen invloed op het levende deel dat zich onder de dermis bevindt. De haargroei wordt gereguleerd door haarzakjes onder de huid. De follikels die aan het zicht blijven, bepalen eigenlijk de groeisnelheid, de kleur en de dikte van het haar. Scheren heeft op geen enkele manier invloed op de follikels.

hoofd scheren

Reden van donkerder en dikkere uitstraling

Veel mensen zeggen dat ze na het scheren dikkere en donkerdere haargroei kunnen zien. Scheren snijdt alleen het haar in een stompe hoek, en omdat je alleen de dwarsdoorsnede van je haar kunt zien, voelt het alsof je haar deze keer donkerder en dikker wordt. Zodra er een haargroei is, kun je dikker en grover haar zien vanwege de stompheid van het opnieuw gegroeide haar. Het kan duidelijker zijn en dus donkerder op je huid lijken.

Het is eigenlijk de grootte van je haarzakjes en niet hoe dik je lichaamshaar is dat de dikte van je lichaamshaar bepaalt. Aan de andere kant wordt de donkerheid van je haar bepaald door de melanocyten of de melanine producerende cellen. Te veel scheren moet worden vermeden om vroegtijdig vallen te voorkomen en te moeten kiezen voor haartransplantatie in Turkije.

Sterkte is een illusie

Het gebeurt zo dat na het scheren, de haarbasis een korte tijd breder en sterker aanvoelt. Het is echter van dezelfde dikte en grootte als voorheen. De kracht is slechts een illusie, en vrouwen vinden dat het geschoren haar leidt tot hergroei van borstelige en stoppelige haarlokken. Elke man en vrouw moeten zich realiseren dat scheren geen verband houdt met een hogere dikte of haargroei. Omdat de follikels zich dieper in het huidoppervlak bevinden, kunnen ze alleen worden beïnvloed door wat zich in uw lichaam afspeelt.