Haar Medicatie

Haar medicatie Nanoxidil 

Nanoxidil vermindert de haaruitval van zowel mannen als vrouwen. Net als bij Minoxidil bevorderd het bij sommige mensen na enkele maanden de haargroei. Wel heeft het haar vaak een andere kleur of structuur dan het oorspronkelijke haar. Nanoxidil is een Duitse vinding, bedoeld  om haargroei te bevorderen. Het heeft als voordeel ten opzichte van Minoxidil dat de haren niet gaan uitvallen zodra de behandeling wordt gestaakt. Nanoxidil kent dus geen tijdelijke opleving als het op de schedel wordt gesmeerd, maar na minimaal 6 maanden gebruik is het resultaat permanent.

Voor wie is Nanoxidil geschikt?

Nanoxidil is geschikt voor mannen en vrouwen die te maken hebben met haarverlies.

Hoe wordt Nanoxidil gebruikt?

Nanoxidil is te verkrijgen als spray. De spray wordt  aangebracht op de droge hoofdhuid en haren.

Wanneer kunt u effect verwachten?

Na een jaar wordt het maximale effect bereikt. Wanneer er gestopt wordt, blijven de nieuw gevormde haren en verdwijnen niet.

haar medicatie Nanoxidil

Haar medicatie Dutasteride 

Dutasteride heeft goede resultaten omdat het twee types testosteron blokkeert. Finasteride komt niet verder dan zeventig procent van het type-2, een enzym dat de haarwortel aantast. Dutasteride remt haaruitval en kan in sommige gevallen de haargroei stimuleren. Het medicijn remt de aanmaak van het hormoon Dihydrotestosteron (DHT), het hormoon dat vaak de oorzaak is van erfelijke haaruitval bij mannen.

Voor wie is Dutasteride geschikt?

Dutasteride is effectief in het behandelen van ongewenste haaruitval bij mannen.

Hoe wordt Dutasteride gebruikt?

Dutasteride wordt in capsule vorm gebruikt.

Wanneer kan u effect verwachten?

Het medicijn moet minimaal zes maanden gebruikt worden voordat de resultaten goed zichtbaar zullen zijn. U zult mogelijk een toename van haartjes waarnemen op de plekken waar voorheen geen haar meer geproduceerd werd, zoals op de kruin.

haar medicatie Dutasteride

Haar medicatie Finasteride 

Finasteride is beschikbaar op recept van je huisarts. Het komt als een tablet die je elke dag inneemt. Het voorkomt dat het hormoon testosteron wordt omgezet in het hormoon dihydro-testosteron (DHT). DHT veroorzaakt de haarfollikels te krimpen, door het middel kunnen de haarzakjes hun normale grootte weer krijgen.

Studies hebben gesuggereerd dat finasteride het aantal haren dat mensen hebben (haar telling) kan verhogen en ook de manier waarop mensen denken dat hun haar eruit ziet verbetert. Het duurt gewoonlijk drie tot zes maanden continu gebruik van finasteride voordat het effect wordt gezien. Het kalende proces hervat meestal binnen zes tot 12 maanden als de behandeling wordt gestopt.

Bijwerkingen voor finasteride zijn zeldzaam. Minder dan één op de 100 mannen die finasteride nemen ervaren verlies van libido (seksuele disfunctie) of hebben erectile disfunctie (het onvermogen om een erectie te krijgen of behouden).

haar medicatie Finasteride

Haar medicatie Minoxidil 

Minoxidil vermindert de haaruitval van zowel mannen als vrouwen. Ook bevordert Minoxidil bij sommige mensen na enkele maanden de haargroei. Wel heeft het haar vaak een andere kleur of structuur dan het oorspronkelijke haar. Minoxidil was een Amerikaanse haar medicatie, eigenlijk bedoeld tegen hoge bloeddruk. Onbedoeld bleek het haargroei te bevorderen. Het heeft als nadeel dat de haren weer gaan uitvallen, zodra de behandeling wordt gestaakt. Minoxidil kent dus maar een tijdelijke opleving als het op de schedel wordt gesmeerd.

Voor wie is minoxidil geschikt?

Minoxidil is geschikt voor mannen en vrouwen die te maken hebben met haarverlies.

Hoe wordt minoxidil gebruikt?

Minoxidil is te verkrijgen als lotion. De lotion wordt  aangebracht op de droge hoofdhuid en haren.

Wanneer kunt u effect verwachten?

Na een jaar wordt het maximale effect bereikt. Voor een blijvend effect zult u de lotion dagelijks moeten gebruiken. Wanneer er gestopt wordt met de haar medicatie, kunnen de nieuw gevormde haren weer verdwijnen.

haar medicatie minoxidil

Wanneer worden er medicijnen voorgeschreven?

Eenmaal getransplanteerd haar heeft een zeer grote kans zich te handhaven op het hoofd. De meeste dermatologen ondersteunen het slikken van haargroeimiddelen en andere haar medicatie. Als er desondanks toch haar uitvalt, zijn het niet de getransplanteerde haren maar de omringende (niet getransplanteerde) haren die het niet redden. Tijdens het eerste consult bij de specialist wordt onderzocht of u baat zou kunnen hebben bij haar medicatie. Als dat het geval is, lichten wij u voor over de verschillende mogelijkheden. Ook informeren we u over het gebruik, het effect en de bijwerkingen. Deze informatie helpt u bij het maken van een weloverwogen beslissing.